In perioada 8.04.2020- 16.04.2020, ISIC Romania a desfasurat un studiu cu scopul de a afla cum sunt afectati studentii si tinerii din Romania de pandemia de coronavirus si de masurile care au fost impuse de autoritati pe fondul acesteia.

Studiul a fost realizat la nivel national, pe un esantion de 2199 de persoane cu varsta cuprinsa intre 15 si 27 de ani.

Sondajul face parte dintr-un studiu mai complex care a fost desfasurat impreuna cu echipele ISIC din mai multe tari, printre care Cehia, Spania, India, Emiratele Arabe Unite. Informatiile obtinute in urma centralizarii rezultatelor sondajului international le vom prezenta in cadrul unui articol viitor.

Mai jos puteti vedea informatiile ce au rezultat in urma desfasurarii sondajului la nivel national.

Am urmarit sa aflam aspecte ce tin de:

  • grijile si temerile cu care se confrunta in prezent

  • cum s-au adaptat studiului de la distanta

  • daca au si cum arata planurile lor de calatorie pentru perioada urmatoare

  • ce a adus bun statul acasa in vietile lor

De asemenea, ne-am interesat si de aspecte ce tin de viata lor profesionala si cat de afectati sunt la locul de munca, astfel incat prin intermediul ISIC Jobs – proiectul dedicat tinerilor si studentilor, in cadrul caruia ii punem in contact pe acestia cu companiile interesate sa-i angajeze, sa le putem oferi solutii ce tin de dezvoltarea lor profesionala.

 

 

 

 

Autor Articol
Mihai Tapalaga

Articole Recente

Niciodata nu a fost mai simplu sa...

Poate ai auzit de ISIC ~ International Student Identity Card. Poate chiar ai avut si tu pe vremea cand erai student/a de aceasta atat de prietenoasa legitimatie studenteasca, ce face parte incepand cu anul 1969 dintr-un proiect UNESCO, este (singura)...

6 motive sa apelati la ISIC Jobs...

ISIC Jobs este proiectul dezvoltat de ISIC Romania, prin intermediul caruia desfasuram  activitati de employer branding si de promovare a joburilor si a altor oportunitati de cariera oferite de companiile din Romania pentru studenti si tineri la nivel national. Pentru...