ISIC Jobs și-a propus să le aducă tinerilor cele mai ofertante companii pentru ca ei să aibă un start de succes în carieră. Iar pentru ca totul să fie perfect, ne-am dorit ca aceste companii să aibă cât mai mult contact cu studenții, și invers. Astfel, am mai organizat un webinar de carieră pentru studenți, însă de data aceasta pentru studenții cu o filială tehnică. În urma acestui webinar, am adunat din partea participanților o serie de întrebări adresate speakerilor care au participat la acest event online.
Mai jos puteți să vedeți sesiunea Q&A after event cu Adina Bădărău- Talent Acquisition la Kaufland România.

1. Mi-a făcut plăcere să vă ascult la webinar. Sunt ceva mai tanar ca dvs (nu mult 😊 ) și, văzându-vă, îmi dă speranță că și eu voi reuși să încep cu dreptul. Mai am prieteni care lucrează la Kaufland și știu că sunt tratați fair. Cât de mult contează pt dvs. mediul de lucru ? Ar trebui să luăm în calcul și acest aspect, sau credeți că ar trebui să ne axam doar pe cât câștigăm dpdv bani?

Pentru mine este foarte important mediul de lucru, atmosfera de la birou, cât și colegii. Consider că aceste aspecte sunt mult mai importante, în special în primii ani de carieră, pentru că te ajuta să acumulezi informațiile mult mai ușor și ai posibilitatea să te dezvolți și să crești profesional. Sunt lucruri care contează mai mult decât partea financiară, în special dacă vrei să experimentezi și să-ți dai seama dacă vrei să continui pe un anumit domeniu sau nu.

2. Bună Alina! A fost pentru prima oară când am auzit faptul că această companie are și departament de construcții.  Care ar fi aptitudinile pe care trebuie sa le indeplineasca un candidat ca să aibă sanse să obțină un job la voi?

Un candidat trebuie să aibă bineînțeles un profil tehnic, să aibă cunoștinte ale pachetului MS Office, MS Project, să fie un bun negociator, comunicator și estimator și să-i placa să-și petreacă jobul pe teren. Să fie o persoana dinamică, activă și să fie conștientă că un job 9 to 5 nu este pentru el. Să-i placa să-și petreacă timpul pe șantier și să fie implicat în cât mai multe discuții cu diferite persoane.

3. Ce v-a atras cel mai mult la compania la care lucrați dvs.? Ați vrut de la început o cariera la Kaufland sau ați luat lucrurile așa cum au venit?

M-au atras foarte mult valorile pe care le împărtășește compania Kaufland (performanță-dinamism-corectitudine) pentru că sunt similare cu cele după care mă ghidez și eu. De asemenea, m-a atras că este un angajator care pune foarte mult accent pe angajați și cât de important este echilibrul dintre viață personală și cea profesionala. Am știut de la început că vreau să fac parte din povestea Kaufland și să cresc o data cu ceilalți angajați.

4. La joburile oferite de companie ( pe domeniul construcțiilor), cam care este procentul de studenți care aplică pentru ele? Sunt ocupate rapid aceste joburi? Sunt șanse să fiu contactat daca aplic?

Avem joburi strict dedicate studenților:

  • Kaufland Internship Experience
  • Kaufland Trainee Program
  • Kaufland Talent Program

Aceste joburi sunt promovate în rândul studenților, iar numărul care aplică este unul destul de mare. Procesul de recrutare durează intre 4 și 6 săptămâni. Dacă profilul tău corespunde cu profilul căutat de noi și pe care îl poți vizualiza în partea de job description din anunț, cu siguranță că exista șanse foarte mari să fii contactat! Mult succes! 😊

5. Acest departament implică doar proiecte proprii ( construcțiile magazinelor Kaufland ) sau și proiecte venite din exterior? 

Doar proiecte proprii. Construcția magazinelor Kaufland.

6. Credeți că o fată ar putea face față pe termen lung în această industrie specifica mai mult bărbaților?

Cu siguranță. În momentul în care avem o poziție noua deschisa pentru departamentul de Construcții și Imobiliare aplica atât persoane de genul feminin, cât și masculin. În momentul de față avem în acest departament pe poziții de conducere femei care au în subordine mai mulți angajați. Avem colege care se ocupa de deschiderea magazinelor sau care sunt Project Manager Construcții și coordonează șantiere întregi.

Autor Articol
Andrei Dumitru

Articole Recente

“Construiește-ți o carieră în construcții” – Sesiune...

ISIC Jobs și-a propus să le aducă tinerilor cele mai ofertante companii pentru ca ei să aibă un start de succes în carieră. Iar pentru ca totul să fie perfect, ne-am dorit ca aceste companii să aibă cât mai mult...

Taking care of your mental health during...

This subject is sensitive to some, but I believe it needs to be addressed. Hi, I am Claudia and my past depression and burn out helped me developed my passion for mental health which later made me a Mental Health...