ISIC Jobs împreună cu Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România au organizat un webinar dedicat studenților, cu tema “Cum să-ți începi cariera cu dreptul”. Dacă l-ai ratat, îl poți vedea aici.
În urma acestui webinar (care s-a bucurat de o audiență ridicată din partea studenților 🙂 am primit din partea participanților o serie de întrebări adresate speakerilor care au participat la acest event online.
Mai jos puteți să vedeți sesiunea Q&A after event cu Irina Naum – Operations & Trade Marketing Director

Care este motivul pentru care v-ați continuat cariera tot în această companie și nu în alta? Au existat momente în care v-ați gândit să puneți punct și să începeți într-o altă companie?

Am strâns multe motive care m-au făcut să aleg P&G în fiecare zi din toți acești 13 ani, dar dacă ar fi să aleg doar unul, ar fi OAMENII. Toți colegii, mulți, de la care am învățat din prima zi de lucru și până în prezent! Cultură organizațională P&G este unul dintre cele 4 motive pentru care am decis să aplic aici, pentru că auzisem de ea, iar cei 13 ani mi-au demonstrat din plin că într-adevăr este un colectiv unic, cu un simt de într-ajutorare fantastic, oameni super-smart și integri, o cultură în care nu suntem competitivi în sensul de “întrecere”, ci mai ales auto-competitivi pentru că ne dorim mereu să fim mai buni față de noi înșine, și să rămânem #1 – poziția P&G pe piață din România și la nivel global.

Cum ați reușit să aveți acest traseu ascendent în companie? Ce a trebuit să schimbați sau să îmbunătățiți la dvs.?

Am început în P&G când aveam 23 de ani și cu siguranță m-am schimbat foarte mult pe traseu! 😊 Unele elemente de schimbare au decurs natural, pe altele a trebuit să le aleg intenționat. Traseul ascendent a venit pentru că mi-am dorit acest lucru și am fost deschisă în a înțelege de ce aveam nevoie, inclusiv de ce anume trebuia să ajustez sau poate chiar să schimb la mine. Dacă mă gândesc la cele mai mari schimbări, top 3 ar fi:

  • Schimbarea de la a vedea obstacolele dintr-o situație, spre a vedea de ce anume este nevoie pentru a o rezolva: mereu să ne gândim la soluții, nu la cauze, la cine a greșit ceva etc, pentru că da, se va întâmpla des, important este mereu să ne gândim…ce facem mai departe pentru a ajunge unde ne-am propus?
  • Legat de acest punct, unul dintre cele mai grele lucruri a fost să accept că nu totul va fi perfect 100% din timp, atunci când vorbim de sute de oameni implicați, de zeci de pași de parcurs într-un proiect și când nu pot controla totul, tot timpul! Și totodată să nu renunț a ținti spre progres și evoluție: chiar dacă nu e perfect, să fie mai bine, și mai bine!
  • A avea mai multă răbdare – la asta încă lucrez 😊 cu mine, cu cei din jurul meu. Fiecare persoană și lucru are ritmul sau, și nu e nicio problemă că este diferit de restul!

Care este perioada ideală pentru a ne angaja? Ar trebui să începem încă din perioada facultății/masterului, sau ar trebui să așteptăm finalizarea studiilor pentru a ne axa și dedica 100% jobului ?

Decizia această cred că este diferită pentru fiecare în parte și nu cred că este o regulă. Noi angajăm și studenți, care sunt interesați să se dedice atât studiului, cât și activității profesionale. Așadar, dacă doriți și credeți că puteți să va dedicați timpul unui job în timpul facultății, poate fi o oportunitate de a învață, crește și explora piață muncii.

Am văzut multe oportunități ale companiei P&G pe diferite platforme de joburi. De exemplu, multe programe/ intershipuri pe o perioadă determinată. Întrebarea mea este, după finalizarea programului, voi deveni angajat definitiv?

După finalizarea internshipului/traineeshipului, există această opțiune de a progresa pe un rol full time, pe o perioada nedeterminată, însă această decizie este luată la finalul programului de internship/traineeship, în funcție de mai mulți factori, printre care dorința angajatului de a continua colaborarea cu P&G, disponibilitatea unor roluri pe perioada nedeterminată, etc. 

Felicitări pentru parcursul dvs în companie. Am rămas uimită când am auzit că în prezent conduceți o echipa de 500 de persoane. Care sunt calitățile pe care o persoană trebuie să le aibă pentru a putea face față acestui rol, de conducător?

Din fericire, nu sunt singură în această călătorie, ci am o Echipa întreagă care mă ajută mereu în tot ceea ce fac. Vă pot spune ce așteaptă Echipa mea de la mine 😊: să îi ascult, să îi ajut să se dezvolte personal, profesional și să își facă munca mai repede și mai bine, să îi ghidez și să îi înțeleg dacă pe parcurs se mai întâmplă și greșeli.

Să le fie recunoscută contribuția și valoarea individuală – ne plac premiile și să fim pe podium cu fiecare ocazie! Să îi încurajez să încerce lucruri noi! Să ne luăm timp pentru noi, la nivel personal, să ne cunoaștem în primul rând că oameni, nu doar colegi de muncă – și încercăm să dedicăm cât mai mult timp în această direcție, chiar dacă nu suntem fizic împreună, locuind în orașe diferite. Să îmi pese de ei individual și împreună că Echipa. Să fiu ambasadorul lor în față întregii companii. Să mă bucur alături și pentru ei, să ne distrăm pentru că suntem o Echipa atât de tânăra și ambițioasă!

Cam aceleași lucruri pe care mi le doresc și eu la rândul meu de la șefii mei: să mă conducă spre mai bine mereu, atât pe plan personal cât și profesional !😊

Întrebare referitoare la CV: Cum ar trebui să arate un CV care să indice “atitudinea” necesară, cum se poate transmite acest lucru printr-un CV?

CV-ul este doar unul dintre elementele ce pot recomandă o persoană. Atitudinea este ceva ce reiese cel mai bine odată ce cunoaștem persoană respectivă – de aceea procesul de recrutare P&G nu se bazează doar pe un CV screening, ci este clar trasat pentru că noi să cunoaștem candidații, și ei pe noi la rândul lor, pentru a vedea dacă există compatibilitate de ambele părți!

Pe de altă parte, CV-ul este o carte de vizită, ceva ce vă reprezintă în față cuiva care nu va cunoaște deloc: de exemplu – dacă va considerați organizat, și CV-ul va trebui să redea acest lucru, să fie frumos aranjat în primul rând ca formă pentru că suntem cu toții ființe vizuale, iar apoi conținutul să fie structurat, ușor de parcurs și înțeles, să conțină termeni și repere clare despre voi. Dacă sunteți creativi, redați acest lucru în CV: la fel, tot prin formă, cât și prin modul in care prezentați informația.

Așadar, atitudinea poate fi exprimată într-un CV: redați și scrieți acolo exact ce ați spune cuiva la un interviu – ce va doriți, ce motivație aveți, de ce considerați că sunteți potrivit pentru un job sau un domeniu, care vă sunt super-puterile. Și dacă cineva nu vede dincolo de CV, dincolo de ce e scris acolo, nicio grijă, probabil nu există acea compatibilitate de care vă spuneam mai sus și trebuie să va continuați drumul mai departe către ea, căci există! Mult succes!

Autor Articol
Andrei Dumitru

Articole Recente

“Construiește-ți o carieră în construcții” – Sesiune...

ISIC Jobs și-a propus să le aducă tinerilor cele mai ofertante companii pentru ca ei să aibă un start de succes în carieră. Iar pentru ca totul să fie perfect, ne-am dorit ca aceste companii să aibă cât mai mult...

Taking care of your mental health during...

This subject is sensitive to some, but I believe it needs to be addressed. Hi, I am Claudia and my past depression and burn out helped me developed my passion for mental health which later made me a Mental Health...