Dacă până acum nu știai cum să scrii o scrisoare de intenție, ISIC îți sare în ajutor cu câteva sfaturi care să te ajute în redactarea corectă a unei scrisori care să atragă atenția angajatorului.

Pe lângă CV, scrisoarea de intenție reprezintă prima impresie pe care o dai angajatorului, implicit și cel mai important pas spre acceptarea ta în firmă.

Adresează-te cuiva anume

Când redactezi o scrisoare de intenție este indicat să te adresezi unei anumite persoane. Acest lucru dă dovadă de interes asupra locului de muncă. Pe lângă asta, denotă că ai făcut un research despre companie înainte de a aplica și știi exact ce te interesează.

Ce trebuie să conțină

Scrisoarea de intenție nu se axează pe ceea ce ai făcut înainte, ci ceea ce vrei să faci pe viitor. Pentru experiențele anterioare de orice natură, există CV-ul. Așa că, este irelevant să expui aceleași informații pe care le ai și în CV. Cum scrii o scrisoare de intenție ca la carte? Te concentrezi pe ceea ce vrei să faci. Trebuie să conțină o poveste care să înglobeze ceea ce ai făcut, ce îți dorești să faci și unde vrei să ajungi.

Nu irosi textul

Încă de la început, trebuie să găsești o abordare care să atragă atenția. Să convingi angajatorul că merită să citească până la capăt. Nu începe prin a spune care este numele tău și de unde ai auzit de job. Încearcă să începi cu o frază puternică, prin care să argumentezi de ce îți place job-ul și de ai fi potrivit tocmai tu pentru el.

Redactează o scrisoare concisă

O scrisoare de intenție nu trebuie să fie foarte lungă, să plictisească angajatorul. Spune-ți povestea folosind exemple concrete și nu da detalii nefolositoare. Eventual, poți explica cum ai dobândit anumite skill-uri folositoare pentru noul loc de muncă. De asemenea, îți poți menționa și hobby-urile. La fel, doar dacă pot fi de interes pentru ceea ce îți dorești tu să faci.

Autor Articol
Octavia Bratulescu

Articole Recente

Internship

Primii pași în carieră sunt dificili pentru fiecare dintre noi. Încă de pe băncile facultății suntem întrebați despre experiența pe care am acumulat-o, despre lucrurile practice pe care știm să le facem și așa mai departe. Numai că, cel mai...

Dincolo de fișa postului

Probabil că în anumite conjuncturi ale vieții ați auzit despre fișa postului, poate chiar în timpul facultății sau în contextul primului job. Ne-am propus să trecem în revistă o serie de aspecte importante legate de subiectul fișei de post care...