Cand vine vorba de cariera, cu totii ne dorim sa avansam cat mai repede pe scara ierarhica, sa fim cat mai apreciati de sefi si de colegi la locul de munca si, evident, ca veniturile sa fie cat mai consistente.

Daca te numeri printre cei sub 0.1%  pe care parintii sa- l /sa o numeasca direct CEO sau manager la business-ul familei, atunci acest articol nu este pentru tine.

Daca faci parte din categoria celorlalti 99.99% dintre oameni, atunci cam trebuie sa o apuci pe drumul clasic ca sa incepi sa obtii venituri si sa cresti in cariera.

Partea asta cu crescutul in cariera, unora le iese si, odata cu trecerea anilor, reusesc pas cu pas sa evolueze ierarhic. Altora le iese mai putin sau deloc. .

Ne place sau nu, asa este in viata.

Reusita nu tine numai de cat de ambitios, muncitor sau devreme la munca esti. Mai este si o chestie ce tine de cat de prieten(a) esti cu zeita Fortuna. Sa se alinieze planetele, sa fii la locul potrivit la momentul potrivit, sa nu fie un alt coleg in pole-position, etc.

De curand am descoperit Global Graduate, un super program oferit de BAT Romania.  Si pe care ISIC Jobs vi-l  recomanda cu toata caldura.

Daca ar fi sa-l asemanam cu un obiect, am asemana acest program cu o telecomanda care are un mare buton de FAST-FORWARD. Apesi butonul si dezvoltarea ta profesionala o ia la galop.

In sensul ca, daca la inceputul programului in CV –ul tau scrie practic “tanar absolvent” cu o experienta profesionala pe masura, dupa un an si jumatate, la finalizarea programului poti sa ai deja o perspectiva extrem de frumoasa asupra intregii tale cariere.

Programul este extrem de ofertant si in ceea ce priveste directia in care sa te dezvolti deoarece se desfasoara in 4 domenii de activitate :

 1. Marketing,
 2. Finante,
 3. Operational
 4. Resurse Umane.

Ce juraminte iti face acest program inainte sa intri intr-o relatie serioasa cu el:

 • Ca va fi “exciting” si ca te va invata sa ‘hit the ground running”
 • Ca nu vei pierde vremea – din prima zi vei fi pus in situatii reale de munca. Practic vei fi prezent in prima linie a business-ului
 • Ca ti se va oferi training de nivelul world-class
 • Ca vei avea ocazia sa intri in contact cu colegi de la BAT din restul lumii si sa inveti de la ei

Suna bine, nu? Asa zicem si noi. 

Ca asa este in orice relatie, si tu va trebui sa faci cateva promisiuni programului:

 • Ca vei fi ambitios, energic, deschis la colaborare, adaptabil si curajos
 • Ca vei fi un jucator de echipa
 • Ca vei fi orientat spre a obtine rezultate de la super in sus

Procesul de selectie pentru a intra in program este unul destul de challenging.

Dar asta cu siguranta nu descurajeaza o persoana cu calitatile enumerate mai sus. Din contra, chiar o motiveaza.

Autor Articol
Andrei Dumitru

Articole Recente

“Construiește-ți o carieră în construcții” – Sesiune...

ISIC Jobs și-a propus să le aducă tinerilor cele mai ofertante companii pentru ca ei să aibă un start de succes în carieră. Iar pentru ca totul să fie perfect, ne-am dorit ca aceste companii să aibă cât mai mult...

Taking care of your mental health during...

This subject is sensitive to some, but I believe it needs to be addressed. Hi, I am Claudia and my past depression and burn out helped me developed my passion for mental health which later made me a Mental Health...